קניות בוינה: ברחוב, בקניון או בשוק?
הדבר הראשון שאתם צריכים לדעת על קניות בוינה הוא שהן לא תמיד זולות: מדובר על עיר אירופאית יקרה באופן יחסי. יחד עם זאת, קניות יכולות בהחלט להיות חלק בלתי נפרד מהביקור שלכם בעיר. זוהי חוויה תרבותית במלוא מובן המילה, שתאפשר לכם להרגיש "כמו וינאים" וגם ליהנות מעיצוב מיוחד של חלק מהמקומות שתבקרו בהם.
זאת ועוד, מגוון אפשרויות השופינג בוינה – רחובות קניות, קניונים, שווקים ועוד – מבטיח שכל אדם יוכל למצוא את הפריטים האידיאליים עבורו, ואפילו במחירים נוחים, כלומר כן יש מציאות בחנויות הנכונות!
ה-רחובות של קניות בוינה
כמו בהרבה ערים אירופאיות אחרות, גם בוינה יש מספר רחובות אליהם מגיעים כל המעוניינים בחויית קניות וינאית.
ה-רחוב העיקרי של קניות בוינה הוא מריה-הילפר שטראסה – Mariahilfer Strasse
ובו תמצאו המוןןןן חנויות ועסקים: אופנה (כולל המלון מותגים בינלאומיים מהפשוטים עד היוקרתיים), הנעלה, מוצרים לבית, מוצרי חשמל ועוד.
בחלק מהמקרים חלונות הראווה יהיו מושקעות, ויגרמו לעיניים שלכם לצאת מחוריהן. במקרים אחרים מאחורי חלון ראווה צנוע יחסית מסתתרת חנות ענקית שרק מחכה שיחקרו אותה. המחירים בגדול הם לא זולים, אבל יש אפשרות למבצעים.
שימו לב שבערב לא כל החנויות פתוחות ושעות הסגירה שלהן משתנות.
אחת החנויות המרכזיות שפתוחה עד מאוחר היא חנות העודפים האמריקאית TX MAXX שמכילה מוצרים מכל הסוגים (כמו כלבו) מהמון מותגים ובמחירים ממש נוחים ביחס למחירי המקור. רק שימו לב – חויית הקניה שם קצת צפופה בסגנון כוורת דבורים :-).
איך מגיעים?
רחוב מריה הילף נמתח בעיקר בין תחנות הרכבת התחתית Westbahnhof ותחנת Museumsquartier.
המדרחובים המרכזיים של העיר העתיקה: הלוא עם רחובות קארטנר Karntenr Strasse, והגראבן Grabben
תמצאו כאן מגוון רחב ומרשים לא פחות של חנויות בכל התחומים: לצד בתי קפה, מסעדות, מופעי רחוב וגם בתי קזינו. זהו אחד האזורים התוססים של וינה, רחוב אליו מומלץ להגיע בלי קשר לקניות. כשאתם נמצאים בו, עם זאת, סביר להניח שתמצאו את עצמכם מבקרים בחנות אחת לפחות. אך שימו לב – כאן יקר יותר משרא אזורי הקניות של וינה…
רחוב קניות נוסף, אם כי לא הבחירה הראשונה שלנו, נמצא ברובע 2 – "הרובע היהודי" של וינה, והוא עונה לשם טבור שטראסה (Taborstraße). ברחוב זה לא תמצאו את המותגים הבינלאומיים והרשתות המוכרות, אבל לא מעט חנויות מוצלחות המוכרות כל הבא ליד. המחירים כאן שפויים יותר, אבל צריך לחפש היטב כדי למצוא מציאות של ממש.
האופציה האותנטית: שווקים
ביקור בשוק אותנטי מאפשר לנו להתחבר פעמים רבות באמת לערים שאנחנו נמצאים בתחומן: די אם נזכיר שווקים מוכרים דוגמת לה בוקריה בברצלונה, או שוק קובנט גרדן בלונדון. גם בוינה יש מספר שווקים שמומלץ להכיר.
השוק המרכזי והמפורסם ביותר של וינה הוא נאשמארקט (Naschmarkt), אחד מ-'אתרי החובה' של וינה. השוק מכיל יותר מ-120 דוכנים העמוסים בכל טוב, בעיקר דוכני מזון: כאן תוכלו לטעום פירות וירקות טריים, דגים, פירות ים, מאפים, גבינות, תבלינים, ממתקים וכמובן שגם בתי קפה ומסעדות בכל הז'אנרים. יש כאן ייצוג למיטב המטבחים בעולם, מה שיוצר חגיגה של מראות, ריחות ובעיקר טעמים. בשוק ניתן לפגוש איכרים בלבוש מסורתי, להתחכך בתושבים המקומיים ובעיקר לקנות אוכל ומזכרות הביתה: המחירים סבירים ביחס לוינה אבל לא ברמת "מציאה" (למעט אולי הפירות והירקות שנמצאים באזור נפרד בפנים השוק), ולכן רבים ממליצים לטעום מהשוק – אבל לא מעבר לכך.
3 טיפים / המלצות לביקור בשוק נאשמרקט:
1. בכניסה אליו תמצאו בצד ימין כמה מסעדות, כדאי לבדוק – חלקן מפתיעות ביחס לציפיה ממסעדה בשוק, גם באיכות וגם במחיר.
2. רוב הדוכנים כאן כיום הם של מהגרים ודומים אחד לשני ומכוונים בעיקר לתיירים, עדיין חפשו לכם את החנויות היותר מקוריות, למשל חנות התבלינים והתה הענקית שנמצאת במרכז השוק בצידו הדרומי.
3. כדאי לנסות להגיע לשוק ביום שבת אבל בשעות הבוקר, אז מתקיים בו שוק פשפשים חביב.
שוק אחר, מעט קטן יותר אבל ססגוני לא פחות, הוא Brunnenmarkt. השוק מציע מספר דוכני אוכל מיוחדים מאד, עם מאכלים מהבלקן, טורקיה ועוד. יש בו כמה פנינות של ממש, שמתאימות למי שמחפש אוכל אותנטי באמת. חלק מאנשים טוענים שהוא מומלץ לא פחות מאשר נאשמארקט, גם אם נראה שמנקודת המבט של המטייל הממוצע המגיע לוינה הוא מבוקש פחות.
אם אתם משוטטים ברובע היהודי של וינה, מומלץ שלא לפספס את שוק כרמליטה (Karmelitermarkt). גם בשוק הזה יש מספר אינסופי של פריטי מזון, ולצד זה גם מתנות, צעצועים ועבודות אומנות קטנות. הבעיה היא שבניגוד לשווקים אחרים בעולם, כאן המחירים דווקא גבוהים ביחס לעיר. ניתן לקנות מספר פריטים בודדים, אבל רצוי שלא למקד את עיקר הקניות בוינה בו. שומרי הכשרות והמסורת שביניכם ישמחו לשמוע שיש בשוק מספר מקומות המגישים אוכל כשר, דוגמת מאפיה או מרכול.
קניונים בוינה
מחפשים מקום ובו אינספור חנויות, בתי קפה ומסעדות, מקום שמתאים גם לימים גשומים? הקניונים של וינה יוכלו לספק לכם מענה. גם כאן כדאי שלא תצפו להמון מחירי מציאה, אבל בהחלט למגוון רחב של חנויות: הן חנויות מקומיות והן סניפים של הרשתות הבינלאומיות המוכרות.
הקניון הכי פופולרי כיום לדעתנו הוא Donau Zentrum – קניון גדול, שקל יחסית להגיע אליו (לא נמצא במרכז העיר אבל רק ממש לא רחוק).
מגוון גדול של חנויות, הכל מודרני ומסודר, הרבה מקומות לאכול, חווית קניות נעימה.
1. הכי קל להגיע אליו דרך תחנת Kagran שבקו האדום.
2. שימו לב שיש לו 2 חלקים עם גשרים ביניהם, שלא תפספסו… 🙂
קניון ענק ופופולרי נוסף הוא SCS – כנראה הגדול ביותר באזור, כ-300 חנויות (כולל Primark האהובה על הישראלים).
ובנוסף מסביב יש עוד כמה רשתות כמו איקאה כך שמדובר במתחם מאוד גדול.
זה באמת 'בילוי' ליום שלם, החסרון העיקרי הוא שהוא מרוחק יותר, ומגיעים אליו באוטובוס, מונית או רכבת קלה. הנה המיקום שלו בגוגל…
קניונים נוספים:
– מרכז הקניות Steffi, ובו שמות אופנה מוכרים דוגמת ראלף לורן או בוס, חנויות קוסמטיקה, חנויות ממתקים ושוקולדים, מסעדות, בתי קפה ועוד.
– במערב העיר נמצא ה-Lunger City, מרכז קניות עם יותר ממאה חנויות בתחומים שונים, וגם מרכז בידור וקולינריה.
– אם אתם עוברים במרכז וינה, בדגש על תחנת הרכבת לאנד שטראסה, מומלץ לעבור בקניון Wien Mitte שבו הרבה מאד חנויות הנמצאות במבנה ייחודי מבחינה אדריכלית.
– מרכז Gerngross (נקרא בעבר Vienna's Dickens & Jones) הוא ללא ספק מקום מומלץ לחוות את הקניות בעיר בצורה מלאה. זהו קומפלקס ענקי בן חמש קומות, עם הרבה מאד חנויות בתחומים שונים, סופרמרקט ענקי ועוד.
– Ringstrassen Gallerien, על שלוש הקומות שבו. רוב החנויות במרכז קניות זה הן חנויות מפעל, כך שהמחירים נוטים להיות סבירים ביחס למה שוינה מציעה לרוב. יש בו מספר מקומות בילוי נחמדים, וגם סופרמרקט מוצלח מאד בקומת המרתף שלו.
עצה חשובה אחרת לפני סיום: המחירים של קניות בוינה, כמו ברוב הערים האחרות באירופה, נוטים להשתנות לאורך השנה. התקופות המומלצות לקניות הן ה"סיילים" של סוף העונה, תקופות המעבר וגם השבועות שלפני חג המולד.